CBD-olie med curcumin og piperin - Alt om effekt, indtag og dosering

Update:
Der er ingefær på et skærebræt.

CBD-olie er på mode og har ifølge erfaringsrapporter allerede gjort hverdagen lettere for mange mennesker med forskellige sygdomme. Nu går man et skridt videre og ønsker at forbedre effektprofilen endnu mere med tilsætning af curcumin og piperin. Men hvad er fordelene?

I denne artikel viser vi, hvad curcumin og piperin egentlig er, og hvorfor de kan kombineres godt med CBD. Vi forklarer plantestoffernes virkningsmekanisme og viser mulige anvendelsesområder. Hvordan du bedst bruger produktet, og hvilken dosering der anbefales, finder du ud af nedenfor. God fornøjelse!

Hvad er curcumin?

Måske har du hørt begrebet curcumin før, men har ikke meget med det at gøre. Det er et naturligt farvestof i den gule ingefærrod. Gul ingefær er også kendt som gurkemeje og forklarer navnet på molekylet.

Ud over smagen mistænkes curcumin for at have en række andre positive effekter på kroppen. Farvestoffet anses for at sænke kolesterolniveauet og blodtrykket. Desuden anbefaler nogle læger, at man tager gurkemeje mod gigtsmerter for at forbedre bevægeligheden. Det siges også at hjælpe i kræftbehandling som et supplerende middel mod kvalme.

I den forstand har curcumin mange af de samme egenskaber som CBD. Det er derfor oplagt at bruge visse synergieffekter. Selvom der i øjeblikket stadig er få producenter, der fremstiller CBD-olie med curcumin, stiger antallet støt. For at øge kroppens absorptionshastighed (biotilgængelighed) anvendes også tilsætning af piperin.

Vores kunder siger ...

Meget fin og hurtig levering

“Meget fin og hurtig levering. Jeg glæder mig til at prøve mine kapsler. Håber de hjælper på mine gigtsmerter.” - Mette

Yderligere værdiansættelser

Og hvad er piperin?

Hvad curcumin er for gul ingefær, er piperin for sort peber. Molekylet er ikke kun ansvarlig for den krydrede smag, men bruges også igen og igen som et husråd mod luftvejs- og fordøjelsessygdomme og også mod forkølelse. Det fremmer også frigivelsen af lykkehormonerne endorfin og dopamin.

Næsten endnu mere interessant er dog kombinationen af curcumin og piperin. Piperin betragtes som en såkaldt bioenhancer. Det beskriver stoffer, der forbedrer effekten af andre stoffer ved at øge deres biotilgængelighed i kroppen. I tilfældet med curcumin antages det, at absorptionshastigheden kan øges op til 20 gange.

Hvorfor er cannabinoider og curcumin et godt team?

Som allerede nævnt har cannabinoider og curcumin mange lignende egenskaber. Begge kan opfange og ødelægge frie radikaler i kroppen, begge kan støtte cellerne i reproduktionen, og begge har en antiinflammatorisk virkning.

Kliniske studier har vist særligt gode resultater i behandlingen af inflammatorisk tarmsygdom (IBD) [1]. Cannabinoider og curcumin har en god terapeutisk profil og er begge af helt naturlig oprindelse.

Hvilke andre virkninger har curcumin?

De effekter af curcumin, der er nævnt indtil nu, var kun et lille uddrag. Ingefærplantens farvestof har endnu mere potentiale. For eksempel undersøger man i øjeblikket dens virkning på Alzheimers- og diabetespatienter. Det ser ud til at virke særligt godt på fordøjelsesproblemer. Curcumin er allerede godkendt som urtemedicin og er meget populært takket være de få bivirkninger.

I Korea blev det i 2013 også konkluderet, at indtagelse af curcumin kan have en positiv effekt på leveren. Det var resultatet af dyreforsøg og også et forsøg på mennesker. Efter en 3-måneders behandling med curcumin faldt alanintransaminaseniveauet hos testpersonerne markant [2]. En høj koncentration af enzymerne findes ellers ved forskellige leversygdomme.

Hvilke anvendelsesområder kan man forestille sig?

Lad os opsummere effekten af curcumin endnu en gang og se på de sygdomme og lidelser, som det kan være nyttigt at tage det for:

  • Alzheimers sygdom: Erfaringer viser, at curcumin kan hæmme inflammation og også reducere dannelsen af plak i hjernen. Dette aflejres mellem nervecellerne ved Alzheimers sygdom.
  • Fordøjelsesproblemer: Curcumin kan stimulere dannelsen af galde og mavesaft og dermed fremme en sund fordøjelse. Samtidig ser farvestoffet ud til at nedbryde især fedt meget godt.
  • Fedme: Af de samme grunde kan den aktive ingrediens også hjælpe med vægtreduktion. En undersøgelse på mus bekræfter denne antagelse [3].
  • Forhøjet kolesterolniveau: Curcumin er i sig selv helt fri for kolesterol og ser samtidig ud til at sænke koncentrationen i kroppen. Det er især vigtigt for at forebygge hjerteanfald, slagtilfælde og åreforkalkning.

Det korrekte indtag af curcumin CBD-olie

CBD-olier med curcumin kan indtages på forskellige måder. Sublingual indtagelse er særlig populær. I dette tilfælde indgives et par dråber af stoffet under tungen og får lov til at absorbere gennem slimhinderne i ca. 10 minutter.

Naturligvis er oral indtagelse eller brug i mad også tænkelig. Vær opmærksom på, at tiden, indtil virkningen indtræder, er betydeligt længere og endda kan være over en time.

Hvis du ikke ønsker at bruge CBD-olie, kan du også tage curcumin som ekstrakt, pulver eller rod. Men da det ikke er vandopløseligt og derfor absorberes dårligt af kroppen, anbefaler vi altid at bruge ekstra piperin.

Dosering: Den rigtige mængde curcumin CBD-olie

Doseringen af curcumin svarer til dine egne behov. Alvorlige sygdomme kræver normalt en større mængde end indtaget til forebyggelse. Dosis for en voksen bør være mellem 1 og 3 gram om dagen. For et ekstrakt er 1,8 gram allerede tilstrækkeligt som maksimum. Det er bedst at dele doseringen op i 3 portioner om dagen.

Er CBD-olie med curcumin lovlig?

Både curcumin og CBD er helt lovlige stoffer i Tyskland. Der er kun én begrænsning: CBD-olier må maksimalt have en THC-værdi på 0,2 % i Tyskland. Alt, hvad der er mindre end dette, kan købes i håndkøb i butikkerne.

Konklusion

CBD, curcumin og piperin er 3 naturlige aktive ingredienser fra forskellige planter, som ikke desto mindre supplerer hinanden perfekt. Kombinationen sikrer ikke kun en forbedret effekt, men fremmer også kroppens absorptionskapacitet. På trods af al euforien bør du altid huske på, at dette er naturlige produkter, og at effekten kan variere fra person til person. Forvent derfor ikke mirakler, men prøv det selv.

Har du allerede prøvet CBD-olie med curcumin? Hvad er dine erfaringer med det? Du er velkommen til at fortælle os det i kommentarfeltet.

Kilder

  • [1] Quezada, S. M. & Cross, R. K. Cannabis and Turmeric as Complementary Treatments for IBD and Other Digestive Diseases. 2019 Curr. Gastroenterol
  • [2] Kim SW, et al. The effectiveness of fermented turmeric powder in subjects with elevated alanine transaminase levels: a randomised controlled study. BMC Complement Altern Med 2013
  • [3] Ejaz, A., et al. The inhibitory effect of curcumin on angiogenesis and obesity in 3T3-L1 adipocytes and mice. 2009. Journal of Nutrition
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.