Hvorfor er min hunds ånde dårlig?

Update:
En hund har en godbid i munden.

Lad os tale om dårlig ånde hos hunde

Har du bemærket dårlig ånde hos din hund? Så er du ikke alene. Selv om du måske har forsøgt at opretholde en fremragende hygiejne for kæledyret, er der tidspunkter, hvor den forfærdelige ånde ikke vil forsvinde. Denne dårlige lugt kan påvirke hvordan du relaterer og knytter bånd til hunden, da ingen ønsker at komme tæt på en dårlig, ildelugtende eller stinkende mund. Udover at være ulækkert og ubehageligt kan hundens mundproblemer også være et tegn på en dårlig tandsygdom eller sygdom.

Før du giver din hund nogle mintpastiller til hunde, skal du kontrollere og identificere det reelle problem omhyggeligt. Det hjælper dig med at behandle den forfærdelige tilstand fra roden i stedet for fra overfladen. Lad os undersøge årsagerne til din hunds ildelugtende ånde, og hvordan du kan forebygge og behandle det.

Mulige årsager til dårlig ånde hos hunde

Parodontal sygdom

En hyppig årsag til dårlig ånde hos hunde er parodontose. Hvad er parodontose? Dette er en slem tandkødssygdom, der skyldes en infektion i det væv, der holder dine tænder på plads. Det kommer fra plak og tandsten, der sætter sig fast på hundens tandkødsranden. Den slemme sygdom rammer både voksne hunde og hvalpe. Det slemme tandproblem med dårlig ånde bliver tydeligt, når din hund er ved at være tre år gammel. Hvis det ikke behandles i lang tid, kan hundens dårlige ånde eskalere og også påvirke din hunds lever, nyrer og hjerte.

Tandpleje

Selv om hvalpe er legesyge og har den bedste ånde, kan ånden blive ulækker og dårlig, når de får tænder. Det skyldes, at de fleste af dem leger med legetøj og kan skade deres tandkød. Hundehvalpe, der får tænder, har en tendens til at producere bakterier langs deres tandkød, når de får tænder. Hvis tandkødet bløder, kan det resultere i en dårlig bakterie, som igen skaber en ildelugtende ånde.

Diabetes

En hund med diabetes vil have en speciel form for dårlig ånde. Den lugter af acetone; et middel, der oftest bruges til at fjerne neglelak. Ligesom mennesker vil hunde med diabetes have et højt niveau af ketoner i blodet, og det gør det mere surt. Ketonerne vil afgive en ubehagelig, gammel, frugtagtig eller forkullet lugt. Hvis du bemærker, at din hund har en acetone-lignende hundeånde og ikke har diabetes, skal du besøge dyrlægen for at få nogle vurderinger. Andre diabetiske symptomer for din hund omfatter at drikke for meget vand, tisse for mange gange, pludseligt vægttab samt en øget appetit.

Leversygdom

En ildelugtende ånde kan også være tegn på en leversygdom. Hvis du bemærker, at din hund har en skarp, stærk dårlig ånde kombineret med opkast, appetitløshed og gulligt tandkød, kan det betyde, at den lider af en leversygdom. Lugten er lidt anderledes end ved en alvorlig parodontose, da den lugter som et dødt dyr eller mug. Sygdommen er forfærdelig og livstruende og bør hurtigt afhjælpes. Du bør besøge dyrlægen så hurtigt som muligt.

Nyresygdom

Lugter din hunds ånde af ammoniak eller stærk urin? Så lider den måske af en nyresygdom. Mens den dårlige uræmiske lugt skyldes giftstoffer i hundens krop, indikerer en stærk ammoniaklugt, at nyrerne svigter. Det går sammen med ændringer i vægt, appetit, drikkeri eller hyppig vandladning (eller mindre). I ekstreme tilfælde kan du opleve, at din hund bliver deprimeret, når den forfærdelige sygdom rammer.

Mave-tarm-problemer

Selv om det er mindre almindeligt, kan dette også være en årsag til dårlig ånde hos din hund. Det kan skyldes infektion med bakterier, medicin eller nye fødevarer. Ethvert indtag, der påvirker mundhygiejnen, kan også påvirke hundens generelle helbred og kan forårsage en slem sygdom. Som sådan skal du besøge dyrlægen, så snart du bemærker dårlige eller usædvanlige symptomer, f.eks. smerter, opkast eller diarré.

Sådan forhindrer du din hund i at få dårlig ånde

Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. At fange en slem sygdom, før den opstår, er dit bedste bud, når du skal håndtere et hvilket som helst sundhedsproblem for dit kæledyr. Når du får din hvalp eller hund, skal du begynde med de almindelige eller daglige procedurer for at beskytte den mod at få disse mund- og tandproblemer. Her er hvordan du forebygger dårlig ånde hos hunde, forbedrer og beskytter deres tænder samt tand- og mundhygiejne.

Børst hundens tænder mindst to gange om ugen

Dette er den enkleste, men mest effektive måde at bekæmpe din hunds dårlige ånde på og forbedre dens tandpleje. Du bør give hunden en grundig børstning for at fjerne dårlig plak fra at danne sig på tandkødet. Gør det til en vane for at hjælpe din hund med at få sundt tandkød og god ånde.

Passende tyggelegetøj

Få tyggelegetøj, når tænderne er på vej: Når hunden får tænder, gennemgår den flere problemer og tandkødet klør. For at beskytte den mod at skade sig selv i denne tid bør du skaffe gummi- og tyggelegetøj. Udover at styrke tænderne vil legetøjet være med til at fjerne dårlig tandsten fra hundens mund. Det er en god beskyttelse for hundens mundhygiejne.

Tyggesnacks eller stix

Brug Dental chews til at forbedre tandsundheden og hjælpe til at forbedre hundens ånde. Tyggemidlet kan hjælpe med at fjerne plak og bakterier på tænderne. De er også gode til ængstelige hunde, der kan lide at tygge. NatuPet’s CBD Stix fremmer sunde tænder og tandkød gennem den tyggeaktivitet og spytdannelse, der er nødvendig for at spise dem.

Hold mad- og vandskålen ren

Sørg for, at foder- og vandskålene er rene: Hvor ofte rengør du hundens skåle? Hundens madskåle kan indeholde en masse dårlige bakterier, og det kan ændre hundens tandpleje. I sidste ende giver det en meget ildelugtende lugt. For at undgå disse bakterier bør du rengøre skålene mindst efter hvert måltid. Hvis du ikke kan rengøre dem efter hvert måltid, bør du gøre det en gang om dagen.

En sund kost for sunde tænder og sundt tandkød

Brug kokosolie til at rense tarmsystemet: Kokosolie er fantastisk til at rense hundens mave-tarmsystem. Hvis der er noget i hundens mave, der forårsager grim ånde, vil det forsvinde i løbet af få dage. Tjek med din dyrlæge for at kende den korrekte dosis, som du skal give din hund.

Introducer frugt og grøntsager til hunden: Selv om hunde er kødædende, skal du introducere grøntsager og frugter som gulerødder og jordbær for at hjælpe med at rense tarmsystemet. De er også gode til at fjerne dårlig plak fra hundens tænder og fjerne dårlig hundeånde. Ligesom med kokosnød skal du tale med dyrlægen og kende den korrekte portionsstørrelse til hunden. Det kan afhænge af alder, aktivitet, sygdom og graden af den dårlige ånde.

Æblecidereddike kan også hjælpe med hundens mundhygiejne. Det hjælper med at holde pH-niveauet i din hunds blod mildt surt, hvilket hjælper med at holde skadedyr på afstand. Denne eddike vil også hjælpe med at helbrede din hunds mund. Det højere syreniveau i æblecidereddike har vist sig at nedbryde plak og bakterier på tænderne, hvilket holder deres mund sund.

Sådan slipper jeg af med min hunds dårlige ånde

Du kan bruge de forebyggende tips til at slippe af med dit kæledyrs dårlige ånde. Ikke desto mindre er det bedste middel til at behandle dårlig ånde, sygdom eller andre ubehagelige lugte at tage kæledyret med til dyrlægen. Mens hunden er hos dyrlægen, vil den få en række tests og vurderinger for at fastslå den egentlige årsag til den dårlige tilstand. Dyrlægen vil hjælpe dig med at udvikle en diæt til hunden og give den rette medicin alt efter tilstanden. Vi er imod selvdiagnosticering af hunden, da dette kan føre til, at dyret får den forkerte medicin. Hvis dette sker, risikerer du at forværre det dårlige tandproblem, der er på færde. Find en god dyrlæge, og tag dit kæledyr til tandbehandling og fjern hundens dårlige ånde.

Tilbage til blog