Må hunde spise sukkermajs?

Update:
En hvid hund ligger på ryggen på græsset med en majskolbe i munden.

Har du nogensinde tænkt på at fodre din hund med kogt, grillet eller poppet majs? Er de sikre? Hvilken næringsværdi tilføjer det til deres kost? Lad os undersøge det.

Hvad er forskellen på majs og sukkermajs?

Sukkermajs indeholder meget sukker, deraf navnet, den er lysegul i farven og har tykke kerner. Det er en anden sort af markmajs, der høstes, mens den er umoden.

På den anden side er markmajs mørkegul og får lov til at tørre og modne, hvor sukkeret omdannes til stivelse. Derfor er den mere velegnet til dyrefoder, ethanolproduktion og meget mere.

Er majs eller sukkermajs godt for hunde?

Ja, majs og sukkermajs er gode for hunde. Hunde kan spise majskerner som en godbid, som foder overtræk eller blandet med andre kogte grøntsager og ris, så længe din hund ikke er allergisk over for majs.

Da sukkermajs indeholder meget sukker, er det godt at holde øje med portionsstørrelsen og hyppigheden af at inkludere majs i deres kost.

Kan hunde spise majs på dåse?

Majs på dåse er måske ikke et godt valg for hunde, da det kan indeholde et højt indhold af natrium. Hunde kan ikke tåle natrium, og det kan føre til saltforgiftning eller dehydrere dem.

Kan hunde spise grillede majs?

Det er ikke godt for hunde at fodre med grillede majskolber. Det kan være ekstremt farligt, da de ikke kan fordøje hele kolber eller endog stykker af dem.

Uanset hvor uskyldigt din hund ser på dig, må du aldrig give den grillede majs til den. Hvis den stadig insisterer, skal du grille majs uden at tilsætte salt eller krydderier, forsigtigt fjerne kernerne fra kolben og fodre din hund med moderate mængder. Majskerner skader ikke hundens fordøjelsessystem.

Kan hunde spise majskolber?

Absolut ikke! Kålfrugter fordøjes ikke i hundens mave. Når man fodrer med majskolber, fører det til maveforstoppelse.

Hvad skal du gøre, hvis din hund har spist en majskolbe?

Tag den straks med til dyrlægen. En lægeundersøgelse vil være nødvendig for at vurdere din hunds tarmsundhed.

Slugning af en majskolbe kan føre til tarmforstoppelse hos hunde. I ekstreme tilfælde kan det være nødvendigt at operere hundene for at få den fjernet og genoprette tarmsundheden.

Da majskolber har tendens til at blokere eller forhindre anden mad eller væske i at bevæge sig gennem din hunds tarm, vil de fleste hunde vise tegn på opkastning, appetitløshed eller diarré, hvis de har slugt majskolber.

Kan hunde spise popcorn?

Ja, det er helt sikkert for hunde at spise almindelige popcorn. Der må ikke tilsættes fedt (smør, ost), salt eller andre menneskelige krydderier.

Når du popper majs til dit kæledyr derhjemme, skal du sørge for, at alle kerner bliver poppet. Hunde kan ikke fordøje majskorn / upoppet majs og kan få maveproblemer og endda tandproblemer, hvis majsen sætter sig fast i deres tænder.

Vigtigst af alt er det at holde kontrol med mængden og hyppigheden. For mange popcorn kan få din hund til at tage mere på i vægt. Hvis dit kæledyr har fødevareallergi, er det altid godt at konsultere din dyrlæge, før du giver dem popcorn.

hund med solbriller, der spiser popcorn

Har majs nogen næringsværdi i hundeernæring?

En kombination af hjemmelavet mad, råkost og mærkevarefoder til kæledyr, herunder grøntsager, frugt og animalske produkter (kød, fisk, æg og mejeriprodukter), er nødvendig for at give dem en komplet og afbalanceret kost.

I denne henseende er bidraget af majs til din hunds kost:

  • Kulhydrater, kalium, protein, jern, B6-vitamin, magnesium, fibre og thiamin.
  • Dens essentielle fedtsyrer bidrager til at bevare en sund hud og pels.
  • Naturlige antioxidanter som betacaroten, E-vitamin og lutein forebygger kræftrisici, gigt og bremser aldringsprocessen.

En undersøgelse konkluderer, at majs i foder til kæledyr kan bidrage til regelmæssig udskillelse og fremme smagsoplevelsen.

Er majs dårligt for hunde?

De fleste kommercielle hundefoder indeholder majs og er derfor sikkert for hunde. Bekymringen omkring indholdet af majsstivelse i foder til kæledyr er for hunde, der er allergiske over for majs. Derfor skal kæledyrsejere nøje kontrollere ingredienserne på etiketten og undgå dem, hvis de ikke er egnede.

På den anden side er det heller ikke en god fremgangsmåde at fodre med for meget tørfoder uden at inkludere grøntsager, frugt, kød eller mejeriprodukter, hjemmelavede måltider osv. Din hund vil måske ikke kunne opfylde sit daglige ernæringsbehov.

Da majs indeholder store mængder sukker og fedtsyrer, anbefales det bedst at inkludere dem med måde. Majs fremmer vægtøgning og påvirker derfor gamle, inaktive hunde eller hunde med bevægelsesrelaterede lidelser.

Hvordan kan man sikkert fodre hunde med majs?

Du kan fodre med både rå og kogt majs som en godbid eller som topping på et måltid.

  • Du kan fodre med rå majs, når du har fjernet kernerne (sukkermajs eller majs).
  • De kan fodre med kogte kerner uden tilsætning af salt eller andre krydderier, der anvendes af mennesker.
  • Kog majskerner sammen med ris og andre grøntsager i et hjemmelavet måltid.
Tilbage til blog