4 grunde til at hamp plastik er bedre end almindeligt plastik

Update:
Nordisk pige kigger på havet

Alt som er lavet af plastik kan også laves af hamp. Fordelen ved hamp er dog, at det er bionedbrydeligt. Vi står midt i debatten om global opvarmning og forurening, men hvorfor ser vi ikke bæredygtigt plastik overalt? Oliebaseret plast har ødelagt vores naturlige ressourcer i alt for lang tid. Overforbruget af plastik står for en stor del af den ødelæggelse, vi indtil videre har forårsaget. Plastik og dets kemikalier har invaderet verdenshavene og luften. Plastik bruges stort set overalt, og det er nærmest umuligt at undgå. Heldigvis findes der et alternativ. Hamp plast kan bruges uden samme ødelæggende konsekvenser.

Hvad er Hamp plast?

Hamp plast er baseret på naturlige fibre, som kan erstatte olie baserede materialer. Denne plastik konkurrerer mod egenskaber som stivhed og høj varmetolerance, som almindeligt plastik indebærer. Dog passer både mulighederne for genanvendelse og bionedbrydeligt ind i globale politikker for CO2 reduktion samt afhængigheden af olie. Plast lavet af cannabis er ikke lavet af plantens olie eller frø men i stedet af stilken.

Her er 4 grunde til, at hamp plast er bedre end almindeligt plastik:

1. Bionedbrydeligt og genanvendeligt

Vores forbrug af plastik har ødelæggende konsekvenser på planeten. Man skal huske på, at alt det plastik man har brugt gennem livet, stadig eksisterer. Mennesker køber i gennemsnit en million plastikflasker i minutter, og medregner man dermed alt andet plastik der bruges dagligt, er det ikke mærkeligt, hvorfor planeten lider.

Fordelen ved hamp plast er at det kan nedbrydes på 3-6 måneder og kan genanvendes på ubestemt tid. Et skift fra almindeligt plastik til plastik lavet af hamp planten, vil have en varig positiv effekt på miljøet.

2. Det et stærkt og let materiale

På trods af hamp plastens mulighed for at nedbrydes biologisk, er denne form for plastik fem gange stivere og 2,5 gange stærkere end traditionel plastik. Jo længere produktet holder, desto mere energi spares der. Hamp plast er også modstandsdygtig overfor varme, og kan derfor også bruges til koloniale produkter.

3. Støt lokale landmænd og ikke store olieproducenter

Almindeligt plastik er lavet af fossile brændstoffer, der udleder CO2, som dermed bidrager til klimaforandringerne. Produktionen af hamp plast udleder ikke CO2, og er derfor miljøvenligt. Faktisk så optager cannabisplanten CO2, og laver det om til ilt. For hver gang der bliver produceret et ton hamp, bliver der 1,63 ton CO2 mindre i luften. Planterne beriger ligeledes jorden de gror i. De dybe rødder forhindre jorderosion, og det betyder, at landmanden kan dyrke jorden igen og igen.

4. Det er bedre for miljøet

Let’s face it. Plast lavet af hamp er bedre for miljøet og såvel også for menneskers helbred. Det er ikke-giftigt, vandtæt, rådner ikke og kan stå imod ild. Det kan bruges som isulation, gulve, vægge, lofte og meget mere. Det bedste af det hele er, at det holder længere end traditionelt byggemateriale. Derudover har det et lavere CO2 aftryk end beton.

Omkring 93% af alle amerikanere over 6 år gamle, har spor af bisphenol i deres kroppe. Denne kemikalie forstyrrer kroppens egen produktion af hormoner. Det er kendt for at kunne lede til for højt blodtryk, hjertesygdomme og i værste tilfælde kræft. Der er ingen grund til at drikke af en plastik vandflaske med kemikalier i, når der findes et alternativ, som er både sundere og sikrer.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.