Farven på CBD-olie: Hvorfor er nogle olier mørkere end andre?

Update:
Farven på CBD-olie: Hvorfor er nogle olier mørkere end andre?

Farven på CBD-olie er et mysterium for mange. Hvorfor er nogle olier mørkere end andre? Hvilke faktorer påvirker farven på CBD-olie?

I dette blogindlæg vil vi besvare disse spørgsmål og forklare de forskellige faktorer, der har indflydelse på farven på CBD-olie. Vi vil også forklare, hvorfor nogle olier er mørkere end andre, og hvad det betyder for dit helbred.

Hvorfor varierer CBD-olie i farve?

CBD-olie kan have en række forskellige farver; fra lysegul til mørkebrun og alt derimellem. Oliens farve afhænger af et par faktorer; typen af CBD-ekstrakt, den anvendte ekstraktionsmetode og den tid, olien er udsat for ilt.

Ekstraktionsmetode: Den anvendte ekstraktionsmetode kan også påvirke farven på CBD-olien. F.eks. er olier, der er udvundet med CO₂, normalt lysere end dem, der er udvundet med ethanol.

Eksponering af ilt: Den tid, olien er udsat for ilt, kan også påvirke oliens farve. Olie, der udsættes for ilt i længere tid, kan blive mørkere.

Hvilken farve bør din CBD-olie have?

Farven på din CBD-olie kan variere, og det er ikke altid muligt at fastslå oliens farve helt præcist før produktionen. De fleste olier bør dog være lysegule eller gyldne. Olier, der er mørkere, kan være mindre potente eller af en lavere kvalitet.

Filtrering spiller en stor rolle

Filtrering spiller en stor rolle for farven på CBD-olie. Det plantemateriale, der bruges til at fremstille olien, kan påvirke farven, og det samme gælder ekstraktionsmetoden. Nogle olier er mørkere, fordi de er mindre filtreret, mens andre er lysere, fordi de indeholder mindre plantemateriale.

Rå hampolie er f.eks. mørkegrøn i farven, fordi den slet ikke er filtreret. Denne olie udvindes direkte fra plantematerialet ved presning eller knusning, og den færdige olie indeholder alle plantens terpener, herunder klorofyl.

Filtrering er også afgørende for, om smagen er mildere eller mere bitter; olier med bedre filtrering har en jordagtig, mild smag, mens mørkere, mindre filtrerede olier har tendens til at smage bittert.

Bærolier kan også påvirke farven på CBD-olien.

Koldpresset hampfrøolie er f.eks. lysegrøn. Men når den blandes med det brune CBD-ekstrakt, får den en gylden farve. Olier blandet med MCT-olie har en endnu lysere farve.

Har farven på min CBD-olie nogen indflydelse på mit generelle helbred? 

Generelt indeholder både mørkere og lysere olier CBD, så teoretisk set burde de begge have den samme virkning. Når det er sagt, indeholder en mørkere olie meget mere plantemateriale, hvilket ikke kun påvirker smagen, men det kan også være sværere for kroppen at optage cannabinoiderne. Mørkere olier kan også være mere tilbøjelige til at forårsage maveforstyrrelser hos nogle. Så ofte kan det være lidt af en proces at afprøve, hvad der fungerer bedst for en selv.
God fornøjelse med at eksperimentere!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.