Forstå Terpener

Update:
cannabis plante

Hvor meget ved du om Terpener?

Terpener findes i ALLE planter, inklusiv cannabis. Det er det, der giver planter og blomster deres forskellige smage og dufte. Hver Terpen kommer med sine egne fordele. Sammen med flavonoider er terpener de dufte og lugte, som vi forbinder med planter. Forskellige kultivarer af cannabis har deres egne kombinationer af terpener, der får hver sort til at have deres egen unikke duft. Omvendt producerer cannabinoider ikke dufte.

Terpener har flere vigtige funktioner for planter: Nogle planter bruger deres terpener som en forsvarsmekanisme til at holde rovdyr væk. Mange planter bruger deres aromatiske molekyler til at tiltrække pollinerende insekter (som bier), som hjælper dem med at formere sig. Nogle planter frigiver terpener, der udvikler sig på grund af stress. (ja selv planter kan føle stress!)

Hvad med Cannabis?

Cannabis-terpener er ansvarlige for lugt og smag af planten. Men terpener leverer meget mere end blot forskellige lugte og smage. En undersøgelse foretaget af Dr. Ethan Russo, MD, direktør for forskning og udvikling ved ‘International Cannabis and Cannabinoids Institute’, viser, at terpenoid indhold tilbyder “komplementære farmakologiske aktiviteter, der kan styrke og udvide kliniske anvendelser og forbedre det terapeutiske indeks for cannabis ekstrakter.” Dette indikerer, at terpener har synergistiske effekter, når de kombineres med cannabinoider og andre terpener.

Her er de 7 terpener, der oftest findes i cannabis:

Limonen

Limonen

Når livet giver dig citroner .. får du limonen! Limonen er en flydende terpen, der har mange forskellige anvendelser. Det findes ofte i skrællet af citrusfrugter, såsom citroner, limefrugter og appelsiner. Det bruges ofte til at give smage til mad eller medicin. Limonen bruges også i dufte og som et stærkt opløsningsmiddel i rengøringsprodukter.

Men nok om det … vi ønsker at kende dens fordele!

Forskning antyder, at limonen kan øge immunforsvaret og kan hjælpe med at reducere stress, angst og depression. Limonen har stærke antioxidant egenskaber og kan reducere forekomsten og hjælpe i behandlingen af nogle kræftformer. Limonens fordele inkluderer også smerter og halsbrand lettelse, forbedret hud reparation og heling af sår sammen med at reducere betændelse i tarmen. Det indeholder også svampe- og antibakterielle egenskaber, hvilket indikerer, at det kan hjælpe med at komme sig efter forkølelse eller influenza.

Pinen

Pinen

Pinen er en terpen der findes i fyrretræ, terpentin, appelsinskaller, dild, basilikum, rosmarin og selvfølgelig … cannabis! Den lugt / smag, det producerer, er … trommehvirvel… fyr! Smagen er behageligt jordnær.

Pinens kendte fordele inkluderer / hjælper med: at fremme opmærksomhed, anti-inflammatorisk og øge hukommelsen (kan modvirke hukommelsestab på kort sigt fra THC). Ifølge forskning kan pinens anti-inflammatoriske egenskaber hjælpe med at lette symptomer på slidgigt. Det fungerer også som en bronchodilator, hvor det kan hjælpe med at lette symptomerne på astma og beskytte kroppen mod virusser som bronchitis.

Myrcen

Myrcen

Hvis du nogensinde har oplevet at være låst fast til sofaen efter at have brugt cannabis, bidragede myrcen højst sandsynlig til dette. Myrcen findes i mango, cannabis, humle, timian plus mange andre planter. Myrcens duft er meget “jordnær”, da det kan smage som nelliker med et hint af krydderi. Det er bestemt en af ​​de mest jordisk lugtende terpener.

Noget interessant ved denne særlige terpen er, at det er en afgørende faktor for, om en cannabisplante vil blive bestemt som en indica eller sativa.

For dem, der ikke ved, gør indica-sorter dig mer høj og giver dig en tungere følelse, som i en stor grad kan hjælpe med at reducere alle slags kropssmerter. Indica-sorter er kendt for at hjælpe med at slappe musklerne af og hjælpe med til at skabe appetit.

Sativa på den anden side giver mere et hoved- / hjerne høj, hvilket giver et løft i energi, fokus og kreativitet. Sativas er generelt gode til at lindre mental lidelse såsom depression, hoved tåge og angst (det afhænger naturligvis alt af en persons biokemi om, hvordan enhver cannabis sort kan påvirke en person). Enhver cannabis sort, der er højere end 0,05% i myrcen, bliver en indica. Dens virkninger inkluderer sedation og afslapning, hvilket gør det til den primære faktor i sorter, der forårsager, at man bliver låst fast til sofaen. Dette forklarer også, hvorfor øl med store mængder humle kan gøre en person døsig.

Andre kendte effekter og fordele ved myrcen er at det er anti-inflammatorisk, smertestillende, antibiotikum og antimutagen.

Linalool

Linalool

Hvis du er en fan af lavendel, så er du en fan af Linalool! Denne terpen er en af ​​de mest universelt anvendte terpener til at afhjælpe stress. Det kan findes i 200 forskellige typer planter, herunder lavendel, koriander og cannabis. Dens duft beskrives som blomster med et snert af krydderi. Helt forfriskende for sanserne.

Det er blevet sagt, at mennesker siden oldtiden har brugt linalool til at reducere stressniveauer, bekæmpe inflammation og afvise depression / angst. En nylig undersøgelse blev udført, hvor mus blev udsat for stressende tilstande, mens de samtidig inhalerede linalool. Resultaterne konkluderede, at mus, der udsættes for linalool-dampe, bruger mere tid i frygt inducerende situationer, og de vil fortsætte med at arbejde for at flygte fra en tilsyneladende meningsløs situation i stedet for at give under til stressen. Det er dog ikke ligesom at teste det mod angst og depression i klinikken, men i disse velvaliderede foranstaltninger ser linalool ud til at hjælpe. Stress er trods alt en af ​​årsagerne til depression og angst.

Andre fordele og virkninger af linalool inkluderer at fungere som et beroligende middel, anti-inflammatorisk, anti-epileptisk, smertestillende og det er også antimikrobielt.

Delta-3-Caren

Delta-3-Caren

Delta 3 Caren er noget af en terpen. Selv dens navn lyder ekstremt kultiveret eller futuristisk.

Denne terpen findes i forskellige planter, herunder cannabis, basilikum, cedertræ, fyr, rosmarin og paprika. Dens lugt er unik. Den lugter meget sødt, som en bølge af frisk cedertræ med et plask af citrus. Den kan ofte smage som citron.

Ligesom andre terpener, der findes i cannabis, har delta-3-caren vist sig at være en effektiv behandling af en lang række medicinske tilstande. Dette skyldes hovedsageligt dets kraftige anti-inflammatoriske egenskaber. Denne egenskab gør det muligt at bruge det til behandling af gigt, bursitis, fibromyalgi og andre tilstande, der er resultatet af systemisk betændelse.

Anekdotiske beviser og forskningsstudier har vist, at delta-3-caren også fremmer hurtig heling af knogler. Forskere er således optimistiske over, at det kan bruges til at lindre symptomerne på tilstande som knogleskørhed og slidgigt. En undersøgelse fra 2008, der blev offentliggjort i tidsskriftet ‘Phytotherapy Research’, fandt, at delta-3-caren var effektiv til at fremme knoglevækst og -reparation efter skader eller underernæring. Forskerne konkluderede derfor, at denne evne, som delta-3-caren har, kunne bruges til at behandle patienter, der lider af osteoporose.

Eucalyptol

Eucalyptol

Eucalyptol, også kendt som Cineol, er terpen, der er ansvarlig for de behagelige og afkølende dufte, der findes i eukalyptus, mynte, rosmarin, tetræ, krus, laurbærblade, sød basilikum, salvie og nogle sorter af cannabis. Når man ryger eucalyptol, kan man opleve en sød, forfriskende kølende smag.

I henhold til forskning har denne særlige terpen vist antibakterielle-, antiinflammatoriske-, antioxidante- og anticanceregenskaber.

Forskning har vist, at eucalyptol er effektiv mod visse bakteriearter, herunder Enterobacter aerogenes, Escherichia coli, Serratia marcescens og Staphylococcus aureus, dette viser eucalyptolens styrke som et antibakterielt middel.

Staphylococcus aureus er resistent over for visse konventionelle antibiotisk medicin. Bakterierne fra eucalyptol kan bidrage til adskillige tilstande, der er forbundet med den, herunder impetigo, hud abscesser, sårinfektioner og folliculitis. Forskere mener, at potentialet ved eucalyptol som antibakterielt kan betyde, at det rekrutteres som medicin til bekæmpelse og forebyggelse af sådanne infektioner i kroppen.

Beta-caryophyllen

Beta-caryophyllen

Har du nogensinde hørt om en terpen, der udfører det samme job som en cannabinoid?

Beta-Caryophyllene har evnen til at spille rollen som en cannabinoid gennem at være i stand til at aktivere CB2-receptor i endocannabinoid-systemet. Aktivering af CB2-receptorer reducerer betændelse, hvilket mindsker smerter og reducerer skadelige konsekvenser forårsaget af kronisk betændelse. Da det kun påvirker CB2-receptor, producerer beta-caryophyllen ikke en psykoaktiv høj.

Som de fleste af os forstår, forårsager betændelse normalt smerter. ‘Journal of Neuropsychopharmacology’ har offentliggjort en artikel i 2014, der undersøger de smertestillende virkninger af beta-caryophyllen hos mus. Undersøgelsen viser, at oralt administreret beta-caryophyllen reducerer inflammatoriske smerter og responser og reducerer også spinal neuroinflammation. Denne forskningsundersøgelse konkluderer, at beta-caryophyllen kan være signifikant tilstrækkelig som behandling af langvarig og svækkende smerter. Så hvis du leder efter et alternativ til smertestillende midler, kan denne terpen muligvis fungere som en erstatning.

Beta-Caryophyllene har er en sød og tør smag, der kan findes i en række fødevarer såsom krydderier, figen, pot marjoram og romersk kamille.

Humulen

Humulen

Brug for at krydre dit liv? Humulen er måske terpenet for dig.

Humulen findes i cannabis, humle, ingefær, salvie og ginseng. Humulen giver ingefær og salvie deres brændende bid! Det har gode rense egenskaber og kan fjerne dårlig energi. Når du ryger en cannabissort med denne terpen, især kombineret med Pinen, kan humulen sende dine sanser direkte ind i en skov fyldt med fyrretræer på en varm, salig dag.

Mens humulen muligvis bringer noget fryd og power i dit liv, kommer det også med kraftige helings effekter.

Humulen har antibakterielle egenskaber, anticancer og antiinflammatoriske egenskaber. En undersøgelse fra 2003 viser, at humulen, især når man bruger den synergistisk med andre terpener og cannabinoider, kan dræbe kræftceller. I nyere undersøgelser blev det konstateret, at humulen var lige så effektiv som en antiinflammatorisk sammenlignet med det steroide lægemiddel dexamethason.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.