Hvad er THCa?

Update:
ørkenlandskab

THC er i dag en af de mest kendte cannabinoider fra hampplanten, idet den kan have en euforiserende effekt på kroppen. Men vidste du, at cannabisplanten ikke direkte producerer THC? Ønsker du at blive klogere på dette område, kan du med fordel bruge et par minutter på at læse nedenstående blogindlæg fra Nordic Oil.

Hvad er THCa? Og hvad er forskellen på THCa og THC?

THCa også kaldet tetrahydrocannabinol er en syre, der findes direkte i rå cannabis. Når THCa bliver udsat for varme, sker der en kemisk process, og THCa omdannes til THC. Grundet den kemiske process får THC psykoaktive egenskaber, og hvis man indtager tilstrækkeligt af stoffet, kan det medvirke til, at man bliver “skæv”. Den kemiske process kan både ske, når planten tørrer eller bliver udsat for varme. Processen, hvor planten udsættes for varme, er også kendt som decarboxylering.

Hvorfor kan man bruge THCa?

Man forsker stadig i brugen af THCa, men nogle undersøgelser peger på, at THCa, ligesom andre cannabinoider i hampplanten, kan have antiinflammatoriske egenskaber. Ydermere menes det, at “a´et” i THCa kan være med til at forebygge kroniske sygdomme såsom IBS, grøn stær og fibromyalgi.

Kan THCa gøre dig skæv?

Hvis du blot spiser blomsterne fra cannabisplanten vil du ikke umiddelbart opleve, at du påvirkes.

Fordele ved brugen af THCa:

 • Lindring af gigtsmerter
 • Reducering af symptomer forbundet med kvalme
 • Reducering af symptomer ved lupus
 • Lindring af søvnløshed
 • Lindring af muskelspasme
 • Øgede appetit

Hvordan konverteres THCa helt nøjagtig til THC?

THCa betragtes som værende “termisk ustabil”, da det ændrer sig, når det udsættes for varme. Grundet THCa’s ustabilitet er det forholdsvis let at konverterer til THC.

 1. Sollys:
  • Udsættes THCa for direkte sollys og varme kan det konverteres til THC. Befinder en cannabisplante sig direkte i sollys i længere tid, vil dens THCa-forbindelser langsomt konverteres til THC.
 2. Stuetemperatur:
  • Opbevares THCa ved stuetemperatur i en længere periode kan det konvertere sig til THC. I en olivenolie ekstrakt vil 22% af THCa´en konvertere sig til THC i løbet af 10 dage.
 3. Rygning:
  • Udsættes tørret og hærdet knop for en høj varme over en kort periode vil THCa omdannes til THC. Dette kan eks. ske, hvis THCa ryges.

THCa’s egenskaber

Som tidligere nævnt forskes der fortsat i brugen af THCa og dens virkning på kroppen. Man har endnu ikke kunne konkludere andet end, at THCa ligesom CBD kan have antiinflammatoriske egenskaber og evt. kan forebygge kroniske sygdomme.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.