HVAD ER THCV?

Update:
HVAD ER THCV?

THCV eller Tetrahydrocannabivarin er også en phytocannabinoid, der ofte omtales som THC’s fætter. De deler lignende molekylære strukturer.

Men har det psykoaktive egenskaber? Læs videre.

Forskning identificerer de vigtigste cannabinoider som de “store seks”, som er: THC, CBD, CBG, CBN, CBC og THCV. Efterfølgende er brugen af phytocannabinoider ved at vinde interesse i flere medicinske anvendelser og behandlinger.

Der er f.eks. undersøgelser af medicinsk marihuana i gang for tilstande som neurologiske og neurodegenerative lidelser, Parkinsons sygdom, angst, knoglesygdomme, inflammatoriske sygdomme og meget mere.

“Tetrahydrocannabivarin” er noget af en mundfuld! Men det er et appetitnedsættende middel.

Derfor vil denne artikel i vores sprint for at forstå og lære om cannabinoiderne diskutere følgende aspekter – (idet vi holder os begrænsningerne i forskningsreferencerne for øje)

 • THCV: Hvad er det, hvor kan det findes, hvornår blev det opdaget?
 • THCV vs THC: ligheder og forskelle
 • Gør THCV dig høj?
 • Interaktion med det endocannabinoide system
 • Er thcv lovligt?
 • hvad siger forskningen om THCV?

THCV: Hvad, hvor og hvordan?

Hvad?

En af de phytocannabinoider, der findes i cannabis, især i sorter, der vokser på bestemte geografiske steder.

Hvor findes det?

 • I en undersøgelse fra 2004, der støtter et koncept om to arter af cannabis, blev der foretaget en stikprøveundersøgelse af 157 cannabistilfælde for at bestemme CBD- og THC-båndmønstre. Der blev identificeret to biotyper af Cannabis sativa og fire biotyper af Cannabis indica på grundlag af analyser af deres genetiske og morfologiske variation.
 • Som følge heraf var planter med relativt høje niveauer af THCV og eller CBDV kun typiske for C.Indica-sorten.
 • Disse C.indica-adgange med oprindelse fra lande i Asien (Afghanistan, Kina, Indien, Nepal, Nepal, Thailand) og Afrika (Gambia, Lesotho, Nigeria, Sydafrika, Swaziland) indeholder høje THCV.

Hvornår blev THCV opdaget?

Reference fra undersøgelser siger, at THCV blev opdaget i 1973.

Hvordan fremstilles eller dannes THCV?

 • Cannabigerol (CBG) er den overordnede cannabinoid. Adskillige andre cannabinoider tager udgangspunkt herfra.

For example, cannabichromene(CBC), cannabidiol (CBD), tetrahydrocannabinol (THC) and more.

Da CBG bliver omdannet til andre forbindelser i løbet af deres vækstfase, er der kun en lille mængde tilbage i en fuldt udvokset plante. Derfor er det en udfordring at ekstrahere CBG.

 • En tilsvarende serie af forbindelser med propylsidekæder bliver bio-syntetiseret fra CBGV, som omfatter THCV, CBCV (cannabivarichromene) og CBDV (cannabidivarin).

Desuden starter THCV sit liv som CBGVA (Cannabigerovarinsyre). CBGVA er en forløber for THCVA, CBDVA og CBCVA. Disse cannabinoider bliver farmakologisk aktive efter processen med decarboxylering.

F.eks. giver THC først et psykoaktivt kick ved indtagelse, når THC mister sin syrlige tilstand i form af THCA – og THCV giver kombinerede virkninger af THC.

Når dette er sagt, står vi tilbage med spørgsmålet, om THCV er psykoaktivt?

Bliver du høj af THCV?

Svaret er både ja og nej!

Mens nogle undersøgelser rapporterer om fraværet af psykoaktive virkninger, anfører andre, at høje doser af THCV kan fremskynde virkningerne af THC.

 • I forsøg med gnavermodeller viser THCV en mangel på psykoaktive virkninger i forhold til THC. Nogle af de positive resultater var appetitundertrykkelse, øget mæthedsfornemmelse og metabolisk opregulering.
 • Dosering er nøglen. En høj dosis kan ændre den psykoaktive virkning i receptorerne.
 • THCV kunne få THC til at blive absorberet hurtigere og give en pludselig følelse af at være “høj”

Det er en høj stimulans, der efterlader sindet klart, mens man stadig føler sig skæv.

THCV Undersøgelse

Der er behov for yderligere forskning for at undersøge de dobbelte farmakologiske aktiviteter af THCV, da det udviser agonistiske og antagonistiske virkninger på CB1- og CB2-receptorer.

THCV VS THC: ligheder og forskelle

Lad os i denne forbindelse tage to aspekter i betragtning:

(i) De tilgængelige begrænsede undersøgelser og undersøgelser af THCV er ikke entydige og er under udvikling,

(ii) Dosering er en afgørende faktor, når man forsøger at bestemme bivirkninger eller egenskaber ved cannabinoider.

Med dette i mente skal vi først sammenligne lighederne mellem THCV og THC.

 • Begge stoffer stammer fra cannabisplanten og er phytocannabinoider.
 • Begge interagerer og er rettet mod både CB1- og CB2-receptorer. Hvad angår CB1-receptorer, viser farmakologiske forsøg med THCV, der er udført på mus, at syntetisk THCV ligner THC’s egenskaber. Det er en delvis agonist af CB2-receptoren. Men disse resultater er ikke entydige. Desuden er resultaterne af nogle forsøg enten i dyremodeller eller modeller på celleniveau.

For det andet, når vi kommer til forskellene,

 • THCV er en propylanalog af THC. Med andre ord indeholder det en propylgruppe (3 kulstof) i stedet for pentylgruppen (5 kulstof).
 • Den sure forløber for THC er THCA. Decarboxyleringen ( i form af varme, lys eller aldring) af THCA resulterer i THC. På den anden side begynder THCV som CBGVA (Cannabigerovarinic acid), syntetiseres derefter til THCVA (Tetrahydrocannabivarinic acid), decarboxylaseres til sidst til THCV.
 • THCV findes for det meste i små mængder i cannabisplanten, mens THC findes i store mængder ( i forskellige dele af planten og i rigelige mængder i dens trichomer)

THCV’s interaktion med det endocannabinoide system

 • THCV virker som en CB1-antagonist og en delvis agonist af CB2, hvilket hæmmer de psykotrope virkninger af THC.
 • THCV interagerer med andre receptorer og transiente receptorpotentiale kanaler (TRP, TRP1) for at frembringe antipsykotiske virkninger. Dens terapeutiske potentiale på kognitive funktioner, smertestillende, antiinflammatoriske, anti-cancervirkninger, neurobeskyttende egenskaber m.m. er under undersøgelse.

Forskningsresultater om THCV

THCV’s potentiale i forbindelse med vægttab er et af de vigtigste resultater, som cannabinoidforskningen har bragt frem.

 • En undersøgelse fra 2013 om thcv rapporterer om dets evne til at behandle fedmerelateret glukoseintolerance, da det er en CB1-invers agonist/antagonist. Prækliniske forsøg på musemodeller giver beviser for, at THCV på en dosisafhængig måde reducerede glukoseintolerance og øgede insulinfølsomheden.
 • Desuden kunne THCV’s evne til at reducere appetitten støtte vægtreduktion. Samtidig også gavne type 2-diabetes-patienter, der lider af fedme-associeret glukoseintolerance og lidelser i forbindelse med det metaboliske syndrom.
 • Desuden undersøges det lovende potentiale af cannabinoidbaserede midler mod neurodegenerative sygdomme. THCV’s evne til at afbøde Parkinsons sygdomssymptomer og neuroprotektive virkninger i dyremodeller er bemærkelsesværdig.
 • Interessant nok har prækliniske undersøgelser vist, at THCV har vist sig at udøve antiinflammatoriske virkninger ved topisk administration.

Selv om THCV ikke er så kendt som THC og CBD, kan dets ikke-psykoaktive virkninger og dobbelte egenskaber på CB1- og CB2-receptorer med agonistiske og antagonistiske virkninger være af stor værdi på det medicinske område. Der er behov for yderligere forskning for at bevise THCV’s særlige terapeutiske egenskaber, så det kan gøres tilgængeligt for at udvikle nyt håb mod livstruende sygdomme.

Er THCV lovligt?

I USA er THCV ikke opført som et stof på liste I. Det er ikke opført på listen i konventionen om psykotrope stoffer. Men da THCV generelt betragtes som en analog af THC, kan besiddelse og brug af THCV afhænge af det statsspecifikke juridiske scenarie i det land, du bor i.

Opsamling

I sidste ende er cannabis virkelig en af naturens velsignelser. Efterhånden som vi lærer mere om de enkelte cannabinoider, får vi flere fakta at vide. Selv om det er tillokkende, er det den enkeltes ansvar at følge sikker praksis med hensyn til dosering for at undgå uønskede virkninger.

 • THCV og THC er de vigtigste forbindelser, der er ansvarlige for at skabe de euforiske virkninger.
 • På vækststadiet ændrer de daglige mængder og kvaliteter af cannabinoider, terpener og flavanoider i cannabisplanten sig hele tiden.
 • Varme, lys, kultivar, klimatiske forhold, modningsproces eller aldring er nogle væsentlige transformationer, som cannabisplanten gennemgår. Denne metamorfose producerer hundredvis af sorter af kemiske forbindelser.
 • Prøvestørrelsen og den begrænsede dokumentation er manglerne ved de nuværende resultater om THCV. De foreliggende resultater om deres egenskaber skal gennemgås med forsigtighed.
 • THCV er tilgængelig som medicinsk cannabis sammen med andre cannabinoider, der omfatter CBD, CBN, CBG, CBG, CBC, CBV, CBDV. Dens rensede eller isolerede form er i øjeblikket ikke tilgængelig til medicinsk brug eller som et markedsført produkt.
 • Farmakologiske undersøgelser undersøger omfanget og mulighederne af THCV i medicinsk marihuana. Der er også behov for yderligere forskning for at optimere dosis, administrationsveje, og vurdere de terapeutiske virkninger af cannabinoider.
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.