Hampfrø: 6 overraskende fordele ved dette næringsrige superfood

Update:
hampfrø

De vigtige punkter

  • Hampfrø er en rig kilde til næringsstoffer og har mange sundhedsmæssige fordele
  • Hampfrø forbedrer tarmens sundhed og hjælper med at holde hår, hud og negle sunde
  • Hampfrø er en fremragende plantebaseret proteinkilde og kan hjælpe med vægttab
  • Hampfrø kan hjælpe med at lindre symptomer på gigt og muligvis forbedre hjertesundheden
  • Hampfrøolie er en naturlig olie, der kan bruges som madolie og indeholder essentielle fedtsyrer

Hampfrø er de små, næringsrige frø fra hampplanten. De har været brugt i århundreder på grund af deres næringsmæssige og helende egenskaber. Hampfrø er en komplet protein, hvilket betyder, at de indeholder alle 20 aminosyrer, der er nødvendige for muskeludvikling. De er også en god kilde til essentielle fedtsyrer, herunder omega-3-fedtsyrer og GLA. GLA er en type omega-6-fedtsyre med antiinflammatoriske egenskaber. I denne blogpost vil vi præsentere 6 overraskende fordele ved hampfrø!

Hvor sunde er hampfrø egentlig?

Hampfrø er en rig kilde til næringsstoffer. De er en fremragende kilde til vitaminer og mineraler, herunder magnesium, kalium, zink, jern og calcium. Men hampfrø er ikke kun næringsrige, de har også mange andre sundhedsmæssige fordele.

1. Hampfrø forbedrer tarmens sundhed

Hampfrø er en fremragende kilde til fiber, hvilket sikrer optimal tarmfunktion. De ufordøjelige dele af maden giver volumen for at forhindre forstoppelse og lindre tilknyttede symptomer som irritabel tyktarm (IBS) eller diarré - et symptom, der opstår, når vi ikke får nok fiber gennem vores kost. Proteinerne i hampfibre nærer probiotika i vores tarm, kendt som "gode bakterier", der er essentielle for en afbalanceret tarmflora.

2. De hjælper med at holde hår, hud og negle sunde

Hampfrø bidrager naturligt til hudpleje. De er fyldt med næringsstoffer, der kan forbedre din hudfarve indefra og ud, herunder fremme sund cellevækst, reducere tørhed og styrke negle og hår.

3. De er en fremragende plantebaseret proteinkilde

Hampfrø er en fremragende mad for enhver, der gerne vil øge deres proteinindtag. Især for dem, der ikke indtager animalske proteiner, er hampfrø et velegnet supplement - 100 g hampfrø indeholder hele 25 g protein.

4. Hampfrø kan hjælpe med vægttab

Hamp er en plante, der indeholder fiber, hvilket betyder, at det holder dig mæt i længere tid. Fiber kan også dæmpe appetitten og holde trangen i skak, da det bremser optagelsen af kalorier fra maden i blodbanen.

5. Hampfrø kan hjælpe med at lindre symptomer på gigt

Hampfrøolie er en potentiel ny behandling mod gigt. Det er for nylig blevet vist, at dette plantebaserede produkt kan sænke overlevelsesraten for fibroblastceller, som fører til reumatoid arthritis, og i nogle tilfælde endda få dem til at dø, når de indtages i høje doser.

6. De kan muligvis forbedre hjertesundheden

Hampfrø har vist sig at forbedre hjertesundheden. De er en god kilde til omega-3-fedtsyrer, der er kendt for at beskytte hjertet og mindske risikoen for hjertesygdomme. Hampfrø er også en god kilde til GLA, som har vist sig at sænke kolesterolniveauer og blodtryk.

Hvor mange hampfrø om dagen?

Den anbefalede daglige indtagelse af hampfrø er 30 gram, eller cirka to spiseskefulde. Hampfrø kan spises rå, ristede eller malet til pulver. De kan også bruges i smoothies, supper og salater.

Hvor farlige er hampfrø?

Hampfrø kan indtages sikkert. Der er ingen beviser for uønskede bivirkninger.

Et hampblad på hampfrø

Hvad er hampfrøolie?

Hampfrøolie er en naturlig olie udvundet af frøene fra hampplanten. Udvindelsesmetoden ligner koldpresning af oliven for at lave olivenolie. Den kan bruges på forskellige måder, herunder som madolie, i personlige plejeprodukter eller som lampebrændstof. Hampfrøolie er også en kilde til essentielle fedtsyrer, herunder omega-3 og omega-6. Disse essentielle fedtsyrer er nødvendige for menneskers sundhed og kan ikke produceres af vores kroppe. Hampfrøolie er en fantastisk måde at inkorporere disse essentielle næringsstoffer i vores kost.

Hampfrøolie har en nøddeagtig smag og en let grøn farve, hvilket gør den perfekt til salatdressinger og dip-saucer. Men der skal udvises forsigtighed ved madlavning med hampolie, da dens røgpunkt er relativt lavt ved 165°C (329°F). Når du køber hampfrøolie, skal du kigge efter produkter, der er koldpressede, uforarbejdede og økologiske. Opbevar olien et køligt og mørkt sted for at bevare friskheden.

Forskellen mellem hampfrøolie og CBD-olie

Hampfrøolie og CBD-olie udvindes begge fra hampplanten, men de er forskellige produkter. Hampfrøolie stammer fra frøene og er en kilde til essentielle fedtsyrer.

CBD-olie stammer fra bladene, blomsterne og stænglerne af hampplanten og indeholder cannabinoider, der kan bruges til medicinske formål.

Konklusion

Hampfrø tilbyder forskellige sundhedsmæssige fordele og kan bruges på mange måder. Når du køber olie, skal du være opmærksom på kvaliteten og korrekt opbevaring for at få fuldt udbytte af fordelene ved dette naturlige produkt. Der er ingen kendte uønskede bivirkninger ved hampfrø, og de er et godt supplement til kosten for veganere eller vegetarer på grund af deres høje indhold af protein.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.