Hvilke probiotika kan hjælpe mod atopisk dermatitis?

Update:
Hvilke probiotika kan hjælpe mod atopisk dermatitis?

Probiotika er levende mikroorganismer, som, når de indtages i tilstrækkelige mængder, har sundhedsfremmende egenskaber for deres vært. Disse små gavnlige bakterier og gær har en lang række positive virkninger på vores sundhed, herunder vores hud sundhed. I denne artikel ser vi på, hvilke probiotika der kan spille en rolle i behandlingen af ​​atopisk dermatitis, og hvordan de fungerer.

Hvilken rolle spiller probiotika i atopisk dermatitis?

Probiotika, især Lactobacillus rhamnosus LB21 og Lactobacillus rhamnosus SP 1, kan være en effektiv måde at behandle atopisk dermatitis på. Kliniske studier har vist, at topisk anvendelse af disse to probiotiske stammer kan lindre atopisk dermatitis effektivt i voksne.

køb Probiotika - Mælkesyrebakterier

Hvilke probiotika er gode for huden?

I flere studier er det blevet påvist, at bestemte bakteriestammer har en positiv indvirkning på vores hudmikrobiom. Især synes stammerne Lactobacillus acidophilus W22, W37 og W55 samt Bifidobacterium bifidum W23 at være lovende til at styrke hudens sundhed.

Hvilke tarmbakterier mangler ved atopisk dermatitis?

Ved atopisk dermatitis er der ofte en ubalance i hudmikrobiota, hvor antallet af hudvenlige bifidobakterier og lactobaciller er kraftigt reduceret. Dette gør det muligt for skadelige bakteriearter, som Staphylococcus aureus, at sprede sig og potentielt forårsage hudproblemer.

Hvilke probiotika ved eksem?

Probiotiske behandlinger kan også være gavnlige ved hudsygdomme som seborroisk eksem. Både topisk anvendelse (med den ikke-levende ekstrakt af bakterien Vitreoscila filiformis) og indtagelse af et oralt probiotiske (Lactobacillus paracasei) har ført til en forbedring af symptomerne i studier, herunder mindre rødme og inflammation.

Konklusion

Probiotika kunne være en effektiv metode til at behandle og forebygge bestemte hudsygdomme, som atopisk dermatitis. De fremmer balancen af ​​gavnlige bakterier i huden og beskytter den mod skadelige bakterier. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle probiotika er ens, og at effekten varierer fra bakteriestamme til bakteriestamme. Tal altid med en dermatolog eller specialist, før du begynder at indtage probiotika.

Tilbage til blog

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er efter vores bedste viden og er kun beregnet til informationsformål. Det er ikke en erstatning for professionel medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søg altid råd hos din læge eller en anden kvalificeret sundhedsudbyder med eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende en medicinsk tilstand.