Optimalt interval mellem antibiotika og probiotika: Hvornår og hvorfor?

Update:
Optimalt interval mellem antibiotika og probiotika: Hvornår og hvorfor?

Antibiotika er livreddende og uundværlige i moderne medicin. De kan imidlertid også forstyrre vores tarmflora's balance. Probiotika genopretter denne balance. Derfor er det vigtigt at vide, hvornår og hvordan disse to vigtige lægemidler skal tages.

Hvor stor skal afstanden mellem indtagelse af antibiotika og probiotika være?

Det anbefales ikke at tage antibiotika og probiotika samtidig, da antibiotika kan svække den positive virkning af probiotika. Det anbefales generelt at holde en tidsforskel på 2-3 timer mellem indtagelsen af antibiotika og probiotika. Desuden bør probiotika tages i 14 dage længere end antibiotika, for at støtte tarmfloraen.

Kan man tage antibiotika og probiotika samtidig?

Der bør tages højde for, at probiotika skal tages to til tre timer forskudt fra antibiotika. Ved direkte indtagelse er der risiko for, at antibiotika kan ophæve den helbredende effekt af probiotika, ved at dræbe de probiotiske bakterier.

Konklusion

Afslutningsvis skal det bemærkes, at antibiotika og probiotika skal tages samtidig, men med et interval på to til tre timer. Det er meget vigtigt at fortsætte med at tage probiotika, selv efter at antibiotika er stoppet, for at bevare en afbalanceret tarmflora. Konsulter din læge eller apoteker for at bestemme den dosering, der er optimal for dig.

Tilbage til blog

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er efter vores bedste viden og er kun beregnet til informationsformål. Det er ikke en erstatning for professionel medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søg altid råd hos din læge eller en anden kvalificeret sundhedsudbyder med eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende en medicinsk tilstand.