Probiotika til colitis ulcerosa: Hvilke er de bedste?

Update:
Probiotika til colitis ulcerosa: Hvilke er de bedste?

En kronisk tarmsygdom som ulcerøs colitis er utvivlsomt en stor belastning for helbredet. Lægevidenskaben har i et stykke tid været interesseret i brugen af probiotika som en del af behandlingen. Men hvilken type probiotika er bedst for folk med ulcerøs colitis? De følgende oplysninger skal give dig et overblik over de mulige muligheder.

Hvilke probiotika er effektive ved ulcerøs colitis?

Der er flere typer af probiotika, der kan bruges til behandling af ulcerøs colitis. Et almindeligt valg er Escherichia coli-stammen Nissle 1917. Denne stamme er blevet omhyggeligt udvalgt, fordi den over tid har vist sig at være nyttig til at forbedre symptomerne på tarmsygdomme. En balanceret tarmflora er trods alt essentiel for at forbedre fordøjelsen og reducere ubehag.

Hvilke tarmbakterier er vigtige ved tarminflammation?

Ved behandling af tarminflammation, såsom ulcerøs colitis, er bifidobakterier og lactobaciller afgørende. Disse probiotika er foretrukne på grund af deres evne til at opretholde en sund bakteriebalance i tarmen. Desuden er bifidobakterier en del af den naturligt forekommende tarmflora, der hjælper fordøjelsen.

Hvilke probiotika er effektive ved tarmsygdomme?

Afhængigt af typen af tarmsygdom, er der forskellige anbefalinger for probiotika. Ved ulcerøs colitis kan en blanding af flere forskellige probiotika ofte være hjælpsom. Også Lactobacillus GG og Saccharomyces boulardii har vist sig at have positive effekter.

Hvad forværrer ulcerøs colitis?

Mange fødevarer og vaner kan forværre symptomerne på ulcerøs colitis. Dette inkluderer især sukker, hurtigt fordøjelige kulhydrater (inklusive lyst bagværk) og alkohol. Sidstnævnte kan belaste fordøjelsessystemet og svække immunsystemet, hvilket yderligere kan forværre tilstanden.

Hvad hjælper bedst mod ulcerøs colitis?

I modsætning til probiotika, som kan hjælpe med at lindre symptomerne, er de to mest anvendte lægemidler ved ulcerøs colitis aminosalicylater og kortikosteroider. Desuden kan immunosuppressiva, der dæmper immunsystemets aktivitet, bidrage til at påvirke sygdomsforløbet positivt.

I sidste ende viser det sig, at en balanceret kombination af probiotika og medicin kan hjælpe med at kontrollere ulcerøs colitis. Det er dog vigtigt altid at konsultere en læge, før du starter på et nyt supplement eller foretager ændringer i din kost, da hver krop reagerer forskelligt på bestemte behandlinger.

Tilbage til blog

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er efter vores bedste viden og er kun beregnet til informationsformål. Det er ikke en erstatning for professionel medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søg altid råd hos din læge eller en anden kvalificeret sundhedsudbyder med eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende en medicinsk tilstand.