⚡️ BLACK FRIDAY TILBUD LIVE NU ⚡️

Op til 70% rabat på vores bestsellers.

CBD MANGO LASSI

Update:
CBD MANGO LASSI

En lækker kombination af mango og yoghurt med en frisk smag af CBD .

Fermentering af mælk

Hvad er lassi?

Lassi er en indisk mælkedrik der de senere år har vundet mange forbrugers kærlighed. Fermentering af mælk er umiddelbart ikke noget nyt og mennesker over hele verden har igennem årtier benyttet sig af mælk til diverse formål. Der er faktisk bevis for at menneskeheden har fermenteret mælk siden 10.000 f.Kr. Fermentering forlænger ikke blot mælkens holdbarhed, men forhindrer også en spredning af fødevarebårne sygdomme. Yoghurt, skyr, laban, ayran og kefir er blot få eksempler ud af mange mejeriprodukter der skaber rammen for mange menneskers rutiner. I dag handler det dog udelukkende om lassi.

Baggrund

Indien er den stolte fødeby for lassi, som blandt andet er fremstillet ved hjælp af en halvfast gæring også kendt som Dahi. Dahi er et dyrket mejeriprodukt der på mange måder minder om yoghurt. Lassi er lavet med Dahi og der tilføjes yderligere vand, frugt og krydderier. Der findes adskillige måder at lave sin lassi på. Nogle foretrækker en sød mælkedrik, mens andre foretrækker en lidt saltet lassi som eksempelvis “Sambharam”, hvor der benyttes karry, koriander, grøn chili og andre krydderier for at krydre smagen.

Lassi har ikke kun været at finde i Indien, men har også vundet popularitet i den vestlige verden de seneste år. Lassi er blandt andet blevet spottet i flere helsekostbutikker verden over og mange cafeer, kaffebarer og restauranter har tilføjet en kold udgave af drikken til deres menukort. Den vedvarende popularitet bag menes at stamme fra dens ubestridlige lækkerhed.

Historisk set er lassi fremstillet af fermenteret mælk. Moderne dyrkede yoghurt uden mælk ligesom eksempelvis ashewnoghurt eller sojayoghurt har medvirket til at gøre lassien tilgængelig for det veganske marked.

Sundhedsmæssige fordele ved lassi

Lassi er en yoghurtdrik ligesom kefir og mælkedrikken er af denne årsag fuld af probiotika. Regelmæssig indtagelse af lassi kan hjælpe din fordøjelse samt nedskæring på oppustethed. Ud over at have et usædvanligt højt indhold af calcium, er lassi også godt for dine knogler. Der er endda tale om, at lassi også forbedrer dit immunforsvaret.

Lassi indeholder mange proteiner og kan i denne forbindelse hjælpe dig med at opbygge muskelmasse, hvis du er blandt en af de mennesker der træner meget. Yderligere kan lassi være en god måltidserstatning, hvis dit mål er vægttab. En sød lassi kan være gavnlig for diabetikere eller de med lavt blodsukker idet det kan give dem et ekstra eftermiddags boost for at få dem igennem dagen.

I og med, at lassi er et gæringsprodukt indeholder lassi væsentligt mindre laktose. Dette er ikke kun gavnligt, for de der er følsomme over for laktose, men også gavnligt når det kommer til at frigøre biotilgængeligheden af proteiner og fedtsyrer.

Mango lassi med CBD

Der er ingen tvivl om, at den mest populære og ikoniske sort af lassi er ved brug af mango sorten. Lassi med mango giver en cremet, sød og tropisk smag, hvilket er et hit for de fleste. Tilsætningen af mango skaber ikke kun et velsmagende resultat, men har også en lang række sundhedsmæssige fordele. Mango er fyldt med vitaminer samt mineraler og er derfor gode for vores tarme og fordøjelsessystem. Yderligere er de gavnlige for dine øjne og yderst hjælpsomme for din hud og dit hår.

Mango lassi fremstilles typisk af mango masse, Dahi eller af yoghurt. Det er en lækker drik på en varm sommerdag serveret som en eftermiddags forfriskning.

Ved særlige lejligheder kan det være lækkert at tilføje lidt CBD til din mango lassi. Dette vil kun give endnu flere sundhedsmæssige fordele, og CBD vil give drikke et sidste løft. CBD olie eller CBD ekstrakt kan uden problemer tilsættes under blandingen af alle ingredienser eller til sidst. 

Opskrift: Mango lassi med CBD

  • 1 kop almindeligt youghurt.
  • 1/2 kop mælk.
  • 1 kop hakket moden mango – du kan både benytte frossen hakket mango eller en kop mango fra dåse.
  • 4 tsk. honning (valgfrit – afhængigt af hvor sød din mango er).
  • ½ tsk. CBD olie.
  • 1 knivspids kardemomme (valgfrit).
  • Is eller isterninger (valgfrit).

Fremgangsmåde

  1. Kom mango, yoghurt, mælk, honning og CBD i en blender og bland det i 2 minutter.
  2. Hvis du ønsker en mere milkshake-konsistens kan du enten blande lidt is i eller servere det ved hjælp af isterninger.
  3. Drys med en lille knivspids kardemomme på toppen inden servering.

Lassien kan opbevares nedkølet i op til 24 timer.

God fornøjelse. Vi er sikker på, at din lassi nok skal blive rigtig lækker!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.