KAN HAMP REDDE VORES PLANET?

Update:
planeten jorden

Hamp er den eneste plante, der kan fodre dig, beklæde dig, huse dig og helbrede dig. Fra rensning af luften til regenerering af mennesker, dyr og endda jord, kan ingen argumentere imod, at hampplanten er god for planeten.

Hamp kan bruges til at producere mere end 25.000 produkter. Det kan bruges til at fremstille alt fra hampcrete til hamp-plast. Grundet det lave indhold af lignin, kan hamp mases ved hjælp af færre kemikalier end træ. Dens naturlige lysstyrke kan undgå behovet for at bruge klorblekemiddel, hvilket betyder, at der ikke ville blive dumpet toksisk dioxin i vandet.

Her er yderligere måder, hvorpå hamp er gavnlig for planeten.

Hamp-plast

Vores afhængighed af plast har ødelæggende virkninger på planeten. Når flere byer begynder at forbyde plast, er det tydeligt, at vi bruger alt for meget af det og burde bruge mindre. Brug af genanvendelige indkøbsposer har en betydelig indvirkning på miljøet. Mange investerer i bærbart metalstrå, og virksomheder forbyder redskaber af plast. Selvom der er mange måder, vi kan skære ned på ved brug af plast, er en god måde at skære ned på plast ved at bruge hamp-plast i stedet.

Hamp er en meget bedre kilde til fremstilling af plast, da den indeholder omkring 65-70% cellulose. Hamp-plast er en overkommelig prismæssigt, biobaseret og konkurrerer med tekniske forbindelser i egenskaber som høj stivhed og høj varmetolerance. Det er utroligt stærkt og kan endda bruges til at bygge huse og biler.

Hamp vs. bomuld

Bomuld har brug for dobbelt så meget jord som hamp. Hamp producerer dobbelt så mange fiber pr. hektar. Bomuld har brug for 9.123 liter for at vokse 1 kg fiber, mens hamp kun 2.123 L for at dyrke 1 kg fiber. Bomuld forurener vandet og forlader landet forkullet på grund af dets pesticid behov og herbicid behov.

Hamp hjælper med at regenerere jorden

Hamp afgifter jorden når den vokser og fjerner skadelige kemikalier og forurenende stoffer. Stammen og bladene på hampplanten er fulde af næringsstoffer som kvælstof og ilt, der nedbryder og beriger jorden. Dette sker, når planten modnes, og bladene falder til jorden. Når planten nedbrydes, genopfylder den jorden med disse værdifulde næringsstoffer.

Hamp ånder Co2

Hamp indånder fire gange så meget kuldioxid som træer. Dette betyder, at det er moder naturs luftrenser. Planten fanger hurtigt kuldioxid ud af atmosfæren og gør det, vi indånder, meget renere. En hektar industriel hamp kan absorbere 15 ton Co2 pr. hektar. Til sammenligning udsender landbrugsmæssigt land ca. 3 ton Co2 pr. hektar. Hamps hurtige vækst gør det også til et af de hurtigste CO2-til-biomasse konverteringsværktøjer til rådighed, mere effektive end agro-skovbrug.

Hamp har ikke brug for pesticider

Hamp kan dyrkes uden brug af herbicider, pesticider eller fungicider. Det er i top 5 ud af 23 afgrøder for biologisk mangfoldighed og yder bedre end alle større afgrøder som hvede, majs eller raps. Det har vist sig, at eksponering for disse afgrøder medfører miljøproblemer som vandforurening og er også knyttet til sundhedsmæssige problemer som kræft. En potentiel løsning? Brug hamp over hele verden og reducer antallet af toksiner og forurenende stoffer i vores luft og vand.

Hamp kæmper mod afskovning

Med den nuværende fart anslås det, at 55% af regnskoven kan være væk inden 2030 – Men der er håb i hamp! Mens træerne tager år om at vokse, kan hamp dyrkes på kun fire måneder.

Alt dette fakta er derude… og støttes med forskning og undersøgelser. Derfor undrer jeg mig over, hvorfor ikke hamp allerede har erstattet træer som kilde til råmateriale til papir?

Lad os bruge mere hamp – og redde planeten!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.