Hvad er symptomerne på D3-vitaminmangel?

Update:
Hvad er symptomerne på D3-vitaminmangel?

At være opmærksom på sin krops signaler er vigtigt for ens helbred. En mangel, som kan have alvorlige konsekvenser for ens velbefindende, er D3-vitaminmangel. Men hvad er symptomerne på D3-vitaminmangel? Læs videre for at finde ud mere.

Hvad er symptomerne på D3-vitaminmangel?

En kortvarig mangel på D3-vitamin kan resultere i en følelse af træthed og udmattelse. Det kan også øge chancerne for at pådrage sig forkølelse og influenza. Over tid kan langvarig mangel give anledning til eller forværre alvorlige tilstande som osteomalaci - smertefuld blødgøring af knoglerne, og osteoporose - tab af knoglemasse.

Hvad sker der, hvis man ikke får nok D3-vitamin?

Mangel på D-vitamin kan lede til muskel- og knoglesmerter og svaghed hos mennesker i alle aldre. I flere tilfælde kan muskelkramper (tetani) ofte være det første tegn på rakitis, en sygdom forbundet med D-vitaminmangel. Disse kramper er resultatet af et lavt kalciumniveau i blodet, som er almindeligt hos mennesker med alvorlig D-vitaminmangel. Du kan læse mere om D-vitaminmangel her.

Hvad er symptomerne på D3-vitaminmangel?

Hyppige muskelsmerter, især i benene (haserne) og skulderbæltet, kan også være et symptom på D-vitaminmangel. Disse smerter opleves normalt aftaget i intensitet efter D-vitaminmangel er rettet op på. For dybere forståelse for D-vitamin dosering klik her.

Hvad er en D-vitaminrøver?

En "D-vitaminrøver" refererer til visse influenser, der negativt påvirker D-vitamin metabolisme. Disse kan omfatte bestemte former for medicin (for eksempel mod epilepsi eller kræft, og kortison) og visse naturlægemidler som perikon. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på hvordan disse påvirker D-vitamin niveauet i kroppen.

I sidste ende, kan det konkluderes at der er flere symptomer og påvirkninger af ikke at have nok D3-vitamin. Derfor er det altid klogt at være opmærksom på disse signaler og justere ens livsstil eller kost for at sikre en tilstrækkelig indtagelse. Yderligere information om D3-vitamin kan findes her .

Tilbage til blog

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er efter vores bedste viden og er kun beregnet til informationsformål. Det er ikke en erstatning for professionel medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søg altid råd hos din læge eller en anden kvalificeret sundhedsudbyder med eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende en medicinsk tilstand.